יצחק בר-נוב ז"ל כיהן כמנהל אגף השיווק וחבר הנהלה בחברת "פז". הוא כיהן בנוסף בתפקידים רמים בטכניון במשך שנים רבות; הן כיו"ר אגודת בוגרי הטכניון והן כיו"ר אגודת הוועדה לענייני סטודנטים. על כך הוענק לבר-נוב תואר "עמית כבוד של הטכניון", תואר אותו לא זכה לקבל בחייו. בר-נוב נפטר בראשון ליוני 1992 ומשפחתו כובדה בקבלת התואר בשמו כשבועיים לאחר פטירתו.
הקרן להנצחת יצחק בר-נוב ז"ל, אשר הוענקה על ידי חברת פז והחברות הבנות, מעניקה פרס כספי לעבודה מצטיינת של סטודנטים בפקולטה בנושא שיווק, פרסום ויחסי עבודה.
יוחנן קומיי נולד בדרום אפריקה ועלה ארצה עם הוריו בשנת תש"ח. הוא הצטרף לפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בשנת 1969 לאחר קבלת תואר שלישי מאוניברסיטת פרינסטון בתחום כלכלת עבודה. הוא היה מדען מבריק אשר פרסם מאמרים בכתבי-עת מובילים בתחומיהון אנושי והגירה.
במלחמת יום הכיפורים לחם בקרבות ברמת הגולן ונהרג במסגרת מילוי תפקידו. הוא היה בן 34 במותו.
הפרס ע"ש יוחנן קומיי מיועד לפרויקטים מצטיינים בשטח הכלכלה והניהול.
גב' ינינה דומברובסקה ז"ל נולדה בשנת 1910 בפולין. במשך מלחמת העולם השנייה, אשר חיסלה את משפחתה, הסתתרה ינינה עם אחותה בביתם של ידידים פולנים שהחביאו אותן.
בתום המלחמה התחתנה ינינה עם ליאון שהיה אסיר באושויץ. בפולין גם נולד בנם גיורא, שלימים סיים את לימודיו בטכניון. בשנת 1950 עלתה המשפחה לארץ והשתקעה בירושלים.
ינינה נפטרה בשיבה טובה בגיל 95.
אחד הדברים החשובים ביותר שראתה ינינה לנגד עיניה היה נושא החינוך וההשכלה. היא הדגישה את חשיבות ההשקעה בלימודים, בליווי עבודה קשה, כתנאי להצלחה בחיים.
לפיכך, החליטה נכדתה של ינינה, לוטם אלון, בוגרת הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול משנת 2010, ביחד עם כלל המשפחה, להנציח את זכר ינינה בהענקת מלגה לסטודנטים הלומדים בפקולטה. המלגה מיועדת לסטודנטים מעוטי יכולת או סטודנטים המשרתים במילואים, שתורמים לחברה ומבינים את חשיבותה ואת השפעתה של העזרה לזולת. משפחתה של ינינה מאמינה שמעשה זה יאפשר למקבלי המלגה לתמוך בהשכלה הישראלית ולחזק את המדינה בהווה ובעתיד.
דני פולק נולד ב-1979, וכשהיה בן 20 התגלה בגופו גידול סרטני חשוך מרפא. חרף מחלתו דני לא ויתר על הגשמת חלומו והצליח להקים משפחה, ללמוד באוניברסיטה ולמצוא עבודה. הוא היה ציוני אמתי, חניך תנועת הנוער בני עקיבא ותלמיד ישיבה. דני אהב מאוד את ישראל בה ביקר מספר פעמים. במהלך תקופת שהותו בארץ הרחיב את היכרותו ופעל במסגרת הוועד לחינוך יהודי בשאיפה שכל ילד יהודי יזכה לחינוך יהודי. בספטמבר 2008, לאחר מאבק ממושך עם הסרטן, דני נפטר.
המלגה לזכרו של דני מוענקת לסטודנט מצטיין בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול שהינו עולה חדש ותורם בקהילה.
פרופ' סמואל וגב' ליליאן קיידן-לוין ז"ל, חברי הנהלה בסניף דיטרויט של אגודת דורשי הטכניון בארצות הברית,היו תומכים נלהבים של הטכניון ושל ישראל.פרופ' סמואל לוין, פרופ' לכלכלה באוניברסיטת ווין סטייט בדיטרויט, היה אחד המייסדים של סניף דיטרויט של אגודת דורשי הטכניוןואף שימש כנשיא הקרן היהודית הלאומית.גב' ליליאן קיידן-לוין תרגמה ספרים לכתב ברייל עבור עיוורים.
ג'ודי, בתם, מסייעת לטכניון על ידי הנצחת שם הוריה, ותרמה מלגה על שמם למימון נסיעות לכנסים בינלאומיים עבור סטודנטים לתארים גבוהים.
יעקב נחמני ז"ל היה בוגר הטכניון וחבר סגל ההוראה הבכיר הנלווה בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול. הוא לימד במסגרת התוכנית לאבטחת איכות ואמינות ושימש כראש אגף מינהל בטכניון. נחמני ראה בהוראה שליחות ואתגר. הוא הביא עימו להוראה ידע רחב וניסיון עשיר של שנים רבות בניהול וייעוץ בצבא, בחיל הים, בתעשייה ובהיי-טק.
גב' נורית נחמני, רעייתו של יעקב ז"ל, בחרה להמשיך ולסייע לסטודנטים של הפקולטה, וזאת על-ידי הענקת שני פרסי עידוד לסטודנטים הנמצאים בשלבים מתקדמים של לימודיהם, בדגש על אבטחת איכות ואמינות.
פרופסור מאיר רוזנבלט ז"ל חקר ולימד בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בין השנים 1984-2000. הוא היה חוקר מצטיין בנושאי הנדסת תעשייה בכלל וניהול היצור בפרט, מורה מצטיין ואדם אשר ידע תמיד ליצור ולשמר מעגלים חברתיים בכל מקום בו שהה. פרופסור רוזנבלט נפטר בטרם עת, בגיל 51 בלבד, ממחלה קשה.
אשתו, ד"ר זהבה רוזנבלט והמשפחה תרמו לשיפוץ חדר הסגל בפקולטה.
פרופ' ינאי טאב ז"ל הצטרף לפקולטה בשנות ה- 50 והיה אחד מהמורים ומהחוקרים הראשונים בארץ בתחום של יחסי עבודה. הוא פיתח את תוכנית המוסמכים בפקולטה בתחום מדעי ההתנהגות והניהול, ואת מסלול ניהול משאבי אנוש ויחסי עבודה. פרופ' טאב היה ממקימי האגודה הישראלית ליחסי עבודה וחינך דורות של אנשים שעד היום הינם בעלי השפעה במשק הישראלי.
הפרס, שנתרם על ידי אלמנתו של פרופ' טאב, ניתן כל שנה לתלמיד מוסמך אשר מצטיין בלימודיו ואשר עבודת התיזה שלו עוסקת בתחומים הקשורים ליחסי עבודה והתנהגות ארגונית.
סנפורד קפלן ז"ל נכנס לעולם העסקי בארצות הברית בתום מלחמת העולם השנייה, כאשר חזר משירות בצי האמריקני. קפלן כיהן בחבר הנאמנים של חברות גדולות במשק כגון אינטל וזירוקס ובמקביל היה חבר פעיל ומוערך ביותר בחבר הנאמנים של אגודת דורשי הטכניון בארצות הברית. קפלן תמך כלכלית בפרויקטים שונים בטכניון כגון בניית מעונות הסטודנטים מזרח, הקמת הקתדרה ע”ש סנפורד קפלן להנדסה אווירונאוטית, בניית חדרים למועדוני סגל ותרומות נוספות למחקרים שונים. בשנת 1995 הוא קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מהטכניון. סנפורד נפטר בשנת 2006.
פרס סנפורד קפלן לניהול יצירתי בהייטק במאה ה-21 מעניק 5000$ לסטודנטים או חברי סגל עבור הקמת מיזם טכנולוגי תוך גישור הפערים שבין ביצוע מחקר טכנולוגי מתקדם ופיתוח מוצר תחרותי.
יוסף לנצר ז"ל התבלט כאחד מראשי ומובילי התעשייה באזור חיפה. בין השנים 1969-1981 כיהן כיו"ר התאחדות התעשיינים בישראל, מרחב צפון. ההתאחדות פועלת לקידום מגוון פעילויות תומכות תעשייה, בין היתר קידום מעורבות קשרי תעשייה קהילה וסביבה, חינוך טכנולוגי, חינוך לעולם התעשייה והעדפת רכש כחול לבן תוצרת הארץ.
הקרן על שם יוסף לנצר ז"ל מיועדת להענקת מלגות לסטודנטים הזקוקים לתמיכה כלכלית אשר מתגוררים במרחב צפון ולומדים בפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות.
פרופ' פנחס נאור ז"ל היה מבין מייסדי הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון. פרופ' נאור הצטרף לסגל הטכניון בשנת 1953 וכיהן כנשיא האגודה הישראלית לחקר ביצועים, חבר המועצה להשכלה גבוהה ומשנה בכיר לנשיא הטכניון. הוא היה אחד מהתורמים העיקריים לפיתוח תחום חקר הביצועים בארץ. בסוף שנת 1970 נהרג פרופ' נאור בתאונת מטוס, בן 47 במותו.
הפרס על שם פנחס נאור ז"ל מעניק מלגות לסטודנטים מצטיינים בתחום חקר הביצועים.
מר רוזנפלד הינו בוגר הפקולטה משנת 1965. במסגרת תפקידיו שימש כמנכ"ל חברות בת של שרינג-פלאו באירופה ובאפריקה, היה משנה למנכ"ל חברת טבע וכיום מנהל עסקים בשוק הישראלי והבינלאומי.
משפחת רוזנפלד מבקשת לקדם ולעודד את החדשנות בתעשייה הישראלית בכלכלה ובמיוחד בתעשייה המסורתית. הם רואים בחדשנות זו נושא בעל חשיבות ציבורית לאומית שהינו קריטי עבור הצלחתה של מדינת ישראל לתפיסתם, החדשנות יכולה לשמש כמנוע לקידום וצמיחה לחברות המחפשות פריצת דרך בסביבה העסקית שלהן, ומהותית לקיום תעשייה יעילה. הם רואים בהפנמת החדשנות נדבך מרכזי לקיומה של תעשייה בעולם תחרותי, ותומכים בהכשרת מהנדסים שיעסקו בהטמעת החתירה לחדשנות בתעשייה הישראלית.
בנדיבותם הרבה תרמו פרסים נכבדים המיועדים לצוותי סטודנטים בעלי פרויקטים מצטיינים בתחומי חדשנות בתעשייה היצרנית, וכן מלגות לסטודנטים נזקקים
פרופסור ראובן רובינשטיין ז"ל נולד בליטא בשנת 1938. עד עלייתו לארץ בשנת 1973 סיים את לימודיו שכללו תואר שלישי באוניברסיטה הטכנית של ריגה בחקר ביצועים. מיד עם עלייתו לארץ הצטרף פרופ' רובינשטיין לסגל הטכניון ולימד בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול עד פרישתו. הוא היה מומחה עולמי למערכות סטוכסטיות, הסתברות יישומית ושיטות מונטה קרלו ומפתחה של שיטת אנטרופיה צולבת. ראובן נפטר בישראל בשנת 2012.
ראובן ורעייתו רינה רובינשטיין תרמו לשיפוץ חדר הסמינרים בבניין בלומפילד ולהקמת הקרן ע"ש פרופ' ראובן רובינשטיין. הקרן הינה קרן תמידית למתן מענקים למשתלמים לתארים גבוהים בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול לצורך נסיעה לכנסים בינלאומיים.
מר יוסף גרינבלט ז"ל נולד בשנת 1895 בגלץ, רומניה. בביתו ספג מרוח הציונות, המסחר והכלכלה.
יוסף גרינבלט פעל בגלץ למען העליה לארץ ישראל. הוא אירגן כנסים בהם ניסה לשכנע כמה שיותר יהודים לעלות לארץ. הוא עצמו פעל בהתאם לכך ועלה לארץ כשהוא משאיר שם רכוש רב.
מר יוסף גרינבלט האמין בחשיבות הטמונה בעצמאות כלכלית של ישראל ובעיקר בתעשייה חזקה ויעילה, בחקלאות, בתיירות ובמסחר ולכן הקים כבר בשנת 1942 בשבי ציון את בית דולפין כבית הבראה ומלון, ואת "בית חוה" שהיה מיועד להיות בית הורים כמו כן הקים חברת כימיקלים.
יוסף גרינבלט האמין כי באמצעות עשיה כלכלית נשמור על קיומינו בארץ ולכן הקים כבר בשנת 1942 שותפות עם קיבוץ שדות ים בתחום הדיג. ובשנת 1943 הקים שותפות עם קיבוץ עברון לגידול עדר צאן. הוא תרם את הכסף והקיבוץ סיפק עבודה.
מפעל "מסקו" שהקים מר גרינבלט ז"ל היה חלוץ בייצור פיגומים ומוצרים נלווים לענף הבניין, ובמשך הזמן התפתח לכיוונים נוספים בתחום האחסון והריהוט התעשייתי.
מר יוסף גרינבלט האמין בחשיבות הטמונה בעצמאות כלכלית של ישראל ובעיקר בתעשייה חזקה ויעילה.
תמיד חזר והדגיש שכישראלים עלינו לסמוך רק על עצמנו ולהתנתק מתלות באחרים.
הוא האמין שכדי להגיע לעצמאות כלכלית עלינו לדאוג לחנך ולשפר שיטות עבודה ולשאוף לעליה מתמדת בפריון.
מחשבה זו הביאה אותו בשנת 1978 לתרום תרומה מכובדת מאוד (שהוותה את התרומה הגדולה ביותר שניתנה עד אותו זמן על ידי אדם פרטי לטכניון)
להקמת קתדרה להנדסת ייצור בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, ולכינון קרן מלגות לסטודנטים, במטרה לקדם ולקרב את הסטודנטים אל מסלול ניהול הייצור.
לאות הערכה לתרומתו בפיתוח הספנות והתעשייה במדינה, ועל תמיכתו בלימודי הנדסת הייצור והניהול התעשייתי,
הוענק למר יוסף גרינבלט, בשנת 1979, תואר עמית כבוד של הטכניון.